Spinnefiskeri i søerne

Spinnefiskeri i søerne.

Spinnefiskeri i søerne I Island – info

Spinnefiskeri i søerne I Island, er klart det mest effektive når de store ørreder skal fanges. Man kan også sagtens fange dem med flue. Ofte kræver det dog langt mere arbejde og langt mere held… I de fleste tilfælde endda flere dages fiskeri, for at få dem i tale.
Nogle søer og elve er dog så fulde af fisk, at det er tæt på lige meget om man spinnefisker eller fluefisker. Nogle dage er fiskene kun fokuseret på de helt små fluer og nymfer. Her kommer spinnefiskeren ofte til kort, med mindre man er villig til at fiske med de mindste spinnere og blink på markedet.

Det er aldrig godt at begrænse sit fiskeri.

I de store søer, hvor også de største ørreder oftest er at finde, er det mere reglen end undtagelsen at fange de større og helt store ørreder via. brugen af eksempelvis blink. Dette er baseret på viden og erfaring fra flere store søer under alle årstider i sæsonen.

Der er naturligvis en del logiske forklaringer på, hvorfor spinnefiskeriet er det mest effektive. Herunder længere kast, hurtigere affiskning af fiskevandet og dermed ofte også flere kilometer dækket. Derudover er muligheden for at fiske med helt store agn også i spil.
Med store agn kan man i nogle tilfælde også tiltrække store fisk, som i teorien ikke er sulte.

En stor søørred eller en stor rødding, kan være særdeles territoriale. Jo større truslen er, jo større er chancen for, at der vil blive angrebet eller forsvaret. Begge dele sker munden…
Derudover er mange af ørrederne rundt om i de islandske søer, ørredspisere… De er ganske simpelt vandt til at spise fisk – altså større fødeemner. Men igen… Det betyder ikke at de ikke også spiser insekter m.m. for det gør de…

Fluefiskeriets fordele

Men spinnestangen finder man hurtigt ud af, at man fanger mange ørreder. Men i reglen også ret store ørreder gennemsnitligt på en tur til Island. Især hvis man fisker de rette steder. Det betyder også, at man alt for hurtigt, i nogens tilfælde, bliver ret forvænt med at fange fisk. Det tager på en måde lidt af charmen ved det at dyrke lystfiskeri.

Med fluestangen er selve fiskeriet ofte mere i fokus. Man ser ofte mere værdi i en fisk fanget, i det rette kast og i det at kroge og fighte en fisk, selv i mindre størrelser.

Begge måder at fiske på har sine fordele og derfor guider jeg også i begge former fiskeri.

Jeg har fisket med flue siden jeg var 12 år gammel og nyder det stadig. Skal der resultater på bordet og hurtigt i forhold til mit arbejde, tyr jeg til spinnestangen. Når jeg guider lader jeg valget være op til dig.

Jari P.


Her har jeg delt nogle tips, som kan bruges når man rejser til Island: Nyttig viden…


error: Content is protected !!